{ "title": "Boyun Fıtığı Tansiyonu Yükseltirmi", "image": "https://www.tansiyon.gen.tr/images/boyun-fitigi-tansiyonu-yukseltirmi.jpg", "date": "19.01.2024 20:30:08", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "
Boyun fıtığı tansiyonu yükseltir mi sorusunun cevabı tesadüfen bulundu. Leed üniversitesi laboratuvarlarında şans sonucu keşfedilen birtakım veriler, bilim adamlarına boyun tutulmasıyla tansiyon rahatsızlıkları aralarında mühim ilişkiler meydana geldiğini gösterdi.

Hastalıkların bir yarısından fazlasının organlarla beyin arasındaki irtibatı imkânı sunan sinirlerle bağlı model meydana çıktığına inanılır, boyunda oluşan sertlik ve ağrılarla meydana çıkabilecek boyun tutulmasının bununla birlikte az kan basıncına neden olabileceğini uzunca zamandır biliyorlardı. Ama bunun nedenleri bugüne kadar tam olarak model anlaşılamamıştı. Boyun fıtığı, nihai zamanlarda bilhassa gençlerde sık sık karşılaştığımız bir hastalıktır. Boyun düzleşmesine yorgunluk, psikolojik baskı, fazla düşünmenin yol açtığı bir hastalıktır. Boyun düzleşmesi hastalığında, normalde 'C'ye benzer omurganın fazla miktarda yüklenme, psikolojik baskı benzeri nedenlerden ötürü 'I' şeklini almasıdır.

Omurgaların bu belirli meydana iştirak eden tarzı dışına farklı nedenlerden ötürü çıkması birtakım sağlık sorunlarına neden verir. Bel bölgemizdeki ve boyun bölgemizdeki içe kavis tarzı, anatomik doğal duruşun temelini oluşturur ve bu duruşu da narin ve özel diskler oluşturur. Bu disklerin belirli nedenlerden ötürü şeklini yitirmesi ya da kayması boyun düzleşmesine yol açar. Boyun hareketlerinde zorluklar ve müzmin ağrılar, boyun düzleşmesinin en tam olarak bulguları aralarında gösterilmektedir. Boyun düzleşmesi hastalığına faktör meydana iştirak eden bir sebepte boyun bölgesine edinilen darbelerdir. Müzmin ağrılar nedeni ile hekime başvurduğumuz da çekilen MR yardımıyla tam olarak bir olarak meydana çıkacaktır. Hastalığa neden meydana iştirak eden etkenler; öne eğik bir olarak uzunca süre oturmak, fazla yük kaldırma, katı ve fazla yüksek yastıklar kullanmak, kanepe ve yer benzeri huzursuz yerlerde uyumlu olmamış pozisyonda yaslanılması benzeri çok fazla faktör hastalığın başlamasına neden verir.

Günümüzde boyun ve beyin arasındaki bağlantı üst kısmına yapılmış olan birtakım araştırmalar, boyun adalelerinin kan basıncının denetimi, kalp atış düzeni ve itinalı solunum üstünde çok fazla mühim roller üstlendiğini işaret etmekte. Yapılmış olan bu çalışmaların Nöro bilim mecmuasında yayımlanan neticelerine yönelik, boyun ve beyin arasındaki irtibatların öncelikli model etkilediği sahalar, beynin kan basıncı ve solunum benzeri beden fonksiyonlarını kontrol eden ve biz üst kısmına düşünmezken spontane işleyen bölgeleri. Boyundan iştirak eden hudut sinyallerinin beynin hangi bölgelerinde tahribat meydana getirdiği hudut sistemi biliminin yaratıcısı sayılan Ramon Y Cajal aracılığıyla günümüzden surat sene öncesinde tespit edilmişti. Ama bunun ne türlü gerçekleştiği tam model anlaşılamamıştı. Beynin etkilenen bu kısmı üstünde yepyeni teknolojiler faydalanılarak yapılmış olan ek olarak yayvan bir denetim Leeds Üniversitesi bilim adamlarının araştırmaları yepyeni bir boyuta taşımasını sağladı.

Nelere Dikkat Edilmeli?
" } ] }