{ "title": "Tansiyon Yüksekliği", "image": "https://www.tansiyon.gen.tr/images/Tansiyon-Yuksekligi-19.jpg", "date": "19.01.2024 04:43:58", "author": "hakan tamer", "article": [ { "article": "
Tansiyon Yüksekliği, insan vücudundaki kanın dolaşımı için damarlarında gerekli olan kan basıncının normalden daha çok olmasına tansiyon yüksekliği ismi verilmektedir. Tansiyon yüksekliği mühim bir sağlık sorunu olup, ülkemizde çoklukla görülen rahatsızlıklardan birisidir. Tansiyon yüksekliği rahatsızlığı tedavi edilmediği takdirde kalp büyümesi, kalp yetmezliği, beyin kanaması, felç geçirilmesi, damarlarda daralma, böbrek yetmezliği ve körlüğe de neden olabilmektedir.

Tansiyon Yüksekliği Belirtileri Nelerdir?
Kişinin tansiyon yüksekliği olup olmadığının anlaşılabilmesi için ayda bir ölçtürmesi gerekmektedir. Her insan tansiyon ölçümünü düzenli bir şekilde yaptırmalıdırlar. Özellikle de 45 yaşının üzerinde olanlar, hamileler, şeker hastaları ve aşırı derecede kilolu olanların düzenli bir şekilde tansiyon ölçümünü yaptırmaları gerekmektedir. Çünkü bu gibi insanlarda tansiyon yüksekliği olma ihtimali daha fazladır.

Tansiyon Yüksekliği Neden Olur?
Tansiyon yüksekliği hangi nedenden olursa olsun kesinlikle bir doktora giderek neden kaynaklandığını öğrenerek tedavi olunması gerekmektedir.

Tansiyon Yüksekliği tedavisi nasıl yapılır?

Tansiyon yüksekliği rahatsızlığı olan kişiler öncelikle doktora gitmesi şarttır. Doktorun reçete ettiği ilaçlar düzenli kullanılmalıdır. Bunun haricinde tansiyon yüksekliği olduğu zaman kollarınızı dirseklerinize kadar su ile yıkayınız, sarımsaklı ayran içiniz. Tansiyon yüksekliği olduğu zaman yavaş bir şekilde egzersiz hareketler yapınız. Tansiyon yüksekliği olduğu zaman ani hareketlerden kaçınınız. Tansiyon yüksekliği olduğu zaman limon yiyiniz veya limon suyu içiniz.

" } ] }